Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Writer

Pagina's: [1] 2 3 4
1
Overdenkingen / Spiritualiteit en Seks
« Gepost op: januari 24, 2022, 10:19:54 am »
Spiritualiteit en Seks
Kan het een zonder het andere? Wordt het leven dan niet heel gauw voor ons als mensen hier op aarde eenzijdig? En kan eenzijdigheid menselijk en goddelijk geluk vertegenwoordigen?
En hoeveel mensen zijn gevallen door de mand, terwijl zij beweerden?!!...
Video: https://youtu.be/5UJ6-ZUrhjk

2
Video's & Audio's / My Sweet Lord - Music
« Gepost op: november 18, 2021, 04:45:31 pm »
My Sweet Lord - George Harrison (High Quality!)
https://youtu.be/swje_zoG1mU

3
Video's & Audio's / Signs of a Rebel Buddha
« Gepost op: november 16, 2021, 05:24:00 pm »
Video: https://vimeo.com/414315289/df3e6c6153
'Signs of a Rebel Buddha examines the teachings of unconventional spiritual masters in an attempt to understand what makes them unique. The film uses the teachings and life of Rama - Dr. Frederick Lenz as an example.  This film won 'Outstanding Achievement - Documentary Film' at the DRUK [Thunder Dragon] International Film Festival in Bhutan, 2020.  Since that time, it has been screened at numerous film festivals and won four additional awards.  Producer/Director D.R. Thompson calls the film a "video essay." Co-Producer is Jeffrey Richardson.'

4
Stromingen / Neti Neti
« Gepost op: november 15, 2021, 12:50:51 pm »
VIDEO: https://youtu.be/Xz9uA5e6uYE
WIKIPEDIA: 'Neti Neti ( Sanskriet  : नेति नेति) is een Sanskriet uitdrukking die betekent "niet dit, niet dat", of "noch dit, noch dat" ( neti is sandhi van na iti "niet zo"). Het wordt gevonden in de Upanishads en de Avadhuta Gita en vormt een analytische meditatie die een persoon helpt de aard van het Brahman te begrijpendoor alles wat niet Brahman is te ontkennen. Een van de belangrijkste elementen van Jnana Yogapraktijk is vaak een "neti neti-zoekopdracht". Het doel van de oefening is om alle objecten van bewustzijn, inclusief gedachten en de geest, te ontkennen en het non-duale bewustzijn van de werkelijkheid te realiseren.'

5
Video's & Audio's / Morgan Freeman and Buddha and Miracles
« Gepost op: november 13, 2021, 07:51:20 am »
The Story Of God With Morgan Freeman and Ven. Sumati (Kabir Saxena) S01E06 (The Power Of Miracles).
https://youtu.be/JbSzSND4b0w

6
Links / Krishnamurti Herzien - blog
« Gepost op: november 11, 2021, 07:24:31 pm »
Faalde Jiddu Krishnamurti?
https://www.krishnamurtiherzien.nl/

7
Boeddha - Christus - Krishnamurti! / Struikelen over Krishnamurti en Advaita?
« Gepost op: november 10, 2021, 10:28:00 am »
..Wat is nieuw?
Boeddhistische meditatie is door de eeuwen heen er niet beter op geworden, wat je misschien wel zou denken. Net zoals met de boodschap van Jezus over goddelijke liefde, er ook niet echt beter op is geworden.
Vorige eeuw deed hierover al Jiddu Krishnamurti (1895 – 1986) een kritisch muntje in het zakje, nietwaar? Hij bracht zijn boodschap over meditatie, zonder poespas. En zonder daarbij leerlingen te willen hebben of een autoriteit te willen zijn. Zijn boodschap van keuzeloos gewaarzijn sloeg aan maar werd deze ook echt begrepen?
Bij het einde van zijn leven, zei hij namelijk niet op een overtuigende manier dat iemand hem had begrepen. Er hadden zich geen verlichte mensen om hem geschaard. Terwijl vijfentwintighonderd jaar eerder de Boeddha (waar K zich sterk mee verbonden voelde) veel meer succes had: dat mensen hem wel hadden begrepen, deze mensen werden arhats genoemd.
Maar wat later… mensen blijken liever de waarheid te willen organiseren dan de waarheid te volgen en te begrijpen. Zo kwamen de beelden en de tempels…. En de enorme kerken…
Goed, het is thans de eenentwintigste eeuw, nietwaar? Alweer een tijdje verder!...
Wat miste Krishnamurti in of bij zijn zo’n heldere boodschap over gewaarzijn? Wat ook de kern was (en is) van de dharma van de Boeddha!
K zei dat de Waarheid een land zonder paden is. Maar daarentegen bracht de Boeddha het achtvoudige pad, toch?!
Bij simpelweg jezelf gewaarzijn, zelfobservatie, direct zonder poespas, kun je ook makkelijk in je hoofd terecht komen, als je de geestelijke leegte mist die K van nature bleek te hebben (volgens eigen zeggen). De hele dag direct jezelf observeren in alle vrijheid, kan leiden tot het idee dat je jezelf direct aan het observeren bent. Denken dat je gewaarzijn zelf bent. Zoals advaita-liefhebbers graag zeggen, bewustzijn zelf te zijn!
Ik heb bemerkt bij beide partijen hoe makkelijk dat juist tot een bepaalde valkuil kan zijn, helaas met alle gevolgen van dien.
Daarom denk ik dan ook, dat er niemand was die K echt begrepen had!
Het is mooi om de boodschap te verkondigen van, vrijheid gaat aan vrijheid vooraf maar met welk resultaat?
Miste K een methode, een weg?
Ik denk het wel. Niet dat zijn boodschap van observatie (keuzeloos gewaarzijn) niet waar was of is maar dat vele van ons nu eenmaal die geestelijke leegte missen, die van nature wel bij K al aanwezig was sinds zijn jeugd.
We denken graag en misschien ook teveel, nietwaar? We lezen bijvoorbeeld boeken van Krishnamurti en/of advaita en denken het dan meteen helemaal te hebben begrepen!
Ik ontdekte voor mezelf in 2017 het ‘kijken naar jezelf’, het volledig zintuiglijk gewaarzijn. Het bracht mijn geest keer op keer in balans, als ik teveel in mijn hoofd kwam: want de geest jaagt graag zijn eigen schepping achterna… Deze geest laat zich niet zomaar tot rust brengen, omdat deze geest verbonden is met gedachten, gevoelens en verlangens. Puur en alleen door de aandacht direct te verleggen naar wat je feitelijk, zintuiglijk hier en nu ervaart, lukt dat echter wel. Maar dan hoort je overgave aan wat je voelt, ziet, hoort, ruikt en proeft echt volledig te zijn: dat de waarnemer het waargenomene is. Je zult dan spontaan bemerken dat er vervolgens meer ruimte zal ontstaan binnen eigen geest en lichaam, noem dat gerust gewaarzijn of bewustzijn zelf. Als deze dan steeds meer wordt gerealiseerd, als het Ware, zal er een moment zijn dat we volledig kunnen gaan voor keuzeloos gewaarzijn of observatie! Dan kan de eerste stap tevens de laatste zijn. En zal er sprake zijn van balans, want iedere keer dat we dan toch in ons hoofd terecht komen en ons leven pijnlijk wordt, is het trainen van zintuiglijk gewaarzijn het waarachtige pad. 😊 Niet om je weg te houden van direct gewaarzijn maar juist als gezonde ondersteuning, die K in mijn ogen mist binnen zijn leringen!
Ja, het gaat nog altijd om gewaarzijn of bewustzijn zelf maar je kunt dat als een of ander nieuw concept gaan beleven en wat dan? Ja, terug met de beide benen op de steentjes, zogezegd! Want in je hoofd het concept onderkennen en beredeneren, zal je niet echt helpen!
Hoe prachtig een bepaalde lering ook in elkaar mogen steken. In mijn ogen blijft en is het lichaam de rots in de branding. De ware spiegel van bewustzijn zelf.

Meer info: https://nagameditatie.nl
Lees ook het gratis e-book: https://nagameditatie.nl/gratis-ebook/
Of koop de paperback: https://nagameditatie.nl/paperback/

8
Naga Meditatie / Is meditatie een must?
« Gepost op: november 08, 2021, 05:36:43 pm »
Is meditatie een must?
Net als tandenpoetsen of je handen wassen voor het eten?
Behoort zelfobservatie bij ons dagelijks leven of is het niet meer dan een vorm van geloof?
Info: https://kijkennaarjezelf.nl/

Video: https://youtu.be/9YVm79i4uAE

10
Zen / The Monk And His Temple - a zen story for your life
« Gepost op: november 04, 2021, 02:06:04 pm »

11
Boeddha - Christus - Krishnamurti! / Kerk of Sangha?
« Gepost op: november 01, 2021, 04:50:41 am »
Boeddhisten nemen hun toevlucht tot de Boeddha, dharma en de sangha.
Zij die beweren te geloven in Jezus als de Christus, zoeken hun toevlucht bij hem, het evangelie en de kerk!
Maar.... wees direct een leerling van de Boeddha of de Christus en geen volgeling van het boeddhisme of het christendom!

12
Boeddha - Christus - Krishnamurti! / Bestond Jezus?
« Gepost op: november 01, 2021, 04:43:51 am »
De meeste hedendaagse onderzoekers zijn het er onderling overeens; hij, Jezus van Nazareth, heeft geleefd.

13
Overdenkingen / Bodhiboom en de boom van eeuwig leven!
« Gepost op: oktober 31, 2021, 02:04:21 pm »
Zowel in het leven van de Boeddha als de Christus speelde de boom een belangrijke rol.
Boeddha bereikte de verlichting onder de bodhiboom en Christus sprak over de boom van eeuwig leven: door deze boom zouden we het eeuwig leven ontvangen, zegt het Oude Testament.
Door de eerste Adam, aten we van de boom van goed-en-kwaad! En door de laatste Adam (Jezus Christus) aten we van de boom die eeuwig leven geeft. Dat we worden als God.


14
Landen / Boeddhistisch-nationalisme - Birma
« Gepost op: oktober 30, 2021, 10:19:23 am »
'Waarom haalt boeddhistisch-nationalisme zo hard uit naar de Rohingya in Myanmar?'
'De brutale verdrijving van de islamitische Rohingya-minderheid uit Myanmar (Birma) door een boeddhistische meerderheid staat haaks op de geweldloze praktijk van die religie. Nochtans zijn er precedenten.'
Lees hier verrder: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/12/waarom-haalt-boeddhistisch-nationalisme-zo-hard-uit-naar-de-rohi/

15
Onderzoek / Onderzoek naar mediterenden
« Gepost op: oktober 30, 2021, 10:13:23 am »
'Deze mensen mediteerden 8 weken lang een half uur. Dit was het verbluffende effect
Uit onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren de hersenstructuur verandert. Al na 8 weken waren de hersenen van de proefpersonen zodanig gewijzigd, dat dit zichtbaar was op een MRI-scan. De expert: “Zelfs 5 minuten per dag is al winst.”'
Lees verder: https://www.zilverenkruis.nl/gezonder-leven/magazine/meer-ontspannen/deze-mensen-mediteerden-8-weken-lang-een-half-uur-dit-was-het-verbluffende-effect

Pagina's: [1] 2 3 4